Boligindretning for nybyggere

Som nybygger er der mange overvejelser og valg, du skal træffe og forholde dig til. Læs guiden nedenfor, hvor vi giver 5 gode råd om boligen til dig, som er nybygger:

Vælg holdbare materialer:
Det er en god idé at vælge materialer med en lang holdbarhed og i høj kvalitet. Inventaret i et nyt hus skal gerne kunne holde i en længere årrække. Træ er et materiale, der kan anvendes til både møbler, gulve og til loft- og vægbeklædninger. Som materiale har træ solide egenskaber, der kan tåle dagligt brug og sikre stabilitet. Da træ er et naturligt materiale, kan træstrukturen ændre farveudtryk med tiden. Det er muligt at skabe forskellige visuelle udtryk med træ, da det fås i forskellige træsorter og udtrykket kan ændres yderligere med forskellige overfladebehandlinger. I mange nye boliger anvendes ofte hårde materiale som glas, beton og stål, hvor træ kan medvirke til en mere varm og hjemlig atmosfære.

Indret med fokus på et godt indeklima:
Når du skal bygge nyt hus, er det vigtigt at få lavet indeklimaløsninger med fokus på god akustik og energibesparing, der er tilpasset fremtidens krav om miljø og klima. Hvis du har store åbne rum kan du skabe en bedre akustik ved at indrette med lyddæmpende materialer på lofter, vægge og gulve. Vælg indretningsløsninger, hvor materialerne på lofter, vægge og gulve har en ru eller varierende overflade, der kan absorbere lyden i rummet. Du kan også skabe design- og indretningsløsninger, der er fremtidssikret og bæredygtige ved at vælge produkter i genbrugsmaterialer. Bløde designgenstande som tæpper og puder medvirker også til en forbedret akustisk rumoplevelse.

Giv boligen personlighed:
Vælg interiør, der afspejler din personlighed. Er du vild med farver, kan du eksempelvis opsætte vægbeklædning på en væg i en markant farve. Indret med møbler og pyntegenstande med markante farver og skab forskellige farvekombinationer. Brug personlige genstande og arvestykker såsom billeder, vaser, små borde, lysestager og lignende til at skabe en personlig boligindretning. Fuldend det personlige udtryk med blomster og planter.

Skab en balance mellem funktionalitet og æstetik:
De mest optimale indretningsløsninger er skabt med fokus på både det funktionelle og det designmæssige udtryk samt æstetik. Vælg derfor løsninger, der er praktiske i forhold til brugen, rengøring og montage, hvor du samtidig får en smuk synsmæssig oplevelse. Du kan eksempelvis vælge multifunktionelle produkter – altså produkter, der kan anvendes til flere formål. Design og æstetik skaber helheden i din boligindretning – vælg derfor produkter, der kan tilføre værdi og glæde for dig hver dag.

Vælg løsninger, der passer til din dagligdag:
Ved nybyggerier er der en oplagt mulighed for at bygge og indrette huset lige præcis efter de ønsker, du har. Det er derfor afgørende, at du overvejer hvilke behov, der er vigtige for dig i hverdagen. Tænk derfor på bl.a. placering af inventar og møbler, tidsforbruget på vedligeholdelse og rengøring samt behovet for plads i de forskellige rum og indretningsløsninger. Du kan eksempelvis notere hvilke ting, der irriterer dig i din nuværende bolig, eller hvad du efterspørger af indretningsløsninger. Find også inspiration i boligmagasiner, på de sociale medier eller i dit eget netværk.