DANSK.BÆREDYGTIGT.NATURLIGT

Om Norto

NORTO er fortællingen om et innovativt eventyr kombineret med en kærlighed til træ, skov og natur. NORTO ønsker at give noget tilbage til naturen og samtidig tilføre en ekstra designmæssig værdi til nutidens byggeri. Læs hele historien om NORTO her.

Historien om NORTO – Det hele startede med en innovativ idé

NORTO er grundlagt i 2018 og er historien om et design- og interiørbrand skabt i VTI, som i over 40 år har produceret limtræ til møbel- og vinduesindustrien og byggemarkeder.

Med et ønske om at udnytte råtræet bedst muligt etablerede VTI et nyt forretningsområde – en interiørlinje af bæredygtigt resttræ. Den nye interiørlinje fik navnet, NORTO. I udviklingen af NORTO brandet blev der eksperimenteret med alt fra former, farver, udtryk, teksturer og utallige produktkombinationer i udviklingen af de bæredygtige produkter. Den innovative idé bag NORTO er at skabe eksklusive produkter, og som er fremstillet af upcyclede naturmaterialer.

Hvorfor NORTO? – den nordiske natur

Navnet, NORTO, udspringer af ”nordisk” og er et udtryk for, at produkterne har nordiske rødder. Den nordiske inspiration fremkommer både gennem produkternes visuelle udtryk og træet, som er fyrretræet fra skove i Skandinavien.

Alle NORTO’s produkter er navngivet med danske efternavne. Efternavnene signalerer, at produkterne er fremstillet i Danmark af medarbejdere med respekt for træet og passionen for gode det gode håndværk.

Vision

At give noget tilbage til naturen

Skov, træer og natur er nøgleord i visionen for NORTO. Bag NORTO ligger en innovativ tanke om at tilbyde eksklusivt interiør skabt ud fra bæredygtige produktionsprincipper.

Grundprincipperne i NORTO er:

  • NORTO har en vision om at vise respekt for naturen og bidrage til at udnytte naturens dyrebare ressourcer mest optimalt.
  • NORTO arbejder ud fra principper om bæredygtighed, genbrug og upcycling.
  • NORTO vil sikre, at naturen og skovområderne bevares til de kommende generationer.
  • NORTO tilbyder individuelle, bæredygtige og funktionelle designløsninger til private, virksomheder og det offentlige.
NORTO Skov 135 vægdekoration i træ

Værdier

En bæredygtig filosofi

NORTO har en filosofi om, at træ ikke bare er træ. Vi ser træ som et værdifuldt materiale, der skaber uanede muligheder og en særlig atmosfære i et rum. Ved køb af træinteriør fra NORTO får du et produkt med fokus på:

  • Bæredygtighed: NORTO’s produkter er skabt med fokus på genanvendelighed og fremstillet af bæredygtige upcyclede naturmaterialer
  • Design: Produkterne er skabt ud fra en nordisk designtradition med fokus på naturmaterialer, et enkelt æstetisk udtryk og lyse farvenuancer
  • Funktionalitet: I NORTO er det vigtigt at produkterne har en dokumenteret funktionalitet
  • Kvalitet: NORTO benytter massive råtræ udvalgt efter høje kvalitetskrav og med en lang holdbarhed
NORTO Skov 135 vægdekoration af træklodser

Bæredygtighed

Langsigtet og bæredygtig produktudvikling

Vi har en ydmyg tilgang til produktionsprincipper og gør os umage. Vi udvikler de bedste løsninger og benytter et ærligt og holdbart materiale som fyrretræ. NORTO’s produktserier er skabt ud fra en bæredygtig tanke, hvor den vestjyske arbejdsomhed gør, at vi værner om naturens ressourcer, så kunderne kan købe produkter med god samvittighed. I NORTO eksperimenter vi hele tiden med nye løsninger, sammensætninger, konstruktioner og detaljer. Den løbende produktudvikling er et udtryk for, at NORTO efter bedste evne skaber vedvarende genanvendelse af råtræet. Vi ser hele tiden efter muligheder for at udnytte spild fra produktionen til at skabe autentiske produkter.

Hvorfor vælge NORTO?
– det naturlige valg

NORTO har skabt en række af bæredygtige produkter inden for loft- og vægbeklædninger samt gulv- og køkkenløsninger i massvit resttræ. Vores produkter passer ind i boligindretninger til private hjem, virksomheder eller offentlige byggerier. Vi har lagt vægt på de egenskaber og kvaliteter, som gør vores produkter unikke og værdifulde. Læs herunder hvorfor vi mener, du bør vælge NORTO:

Upcycling af resttræ

Hele filosofien bag NORTO er upcycling af råmaterialer. Vi ønsker at udnytte vores råtræ på den bedst mulige måde. I NORTO benytter vi rester af fyrretræ, som ellers ville blive smidt ud eller brændt. Vi synes, at råtræet fra de nordeuropæiske skove er for godt til at blive brændt, så derfor anvender vi det frasorterede træ til udviklingen af nye produkter.

Dansk produceret

NORTO’s træprodukter er udviklet og produceret i Danmark. Vores medarbejdere har en faglig viden og erfaring inden for træindustrien. Vi gennemtænker alle detaljer i produktudviklingen og har en nytænkende tilgang til, hvordan vi udnytter råmaterialerne mest optimalt.

Brandgodkendt træbeklædning

Vores produktserier NORTO Bech og NORTO Friis er brandgodkendte massive træpaneler, som er testet og godkendt til K1 10, D-s2,d0 til opsætning som loftbeklædning. NORTO Bech er som en af de få listebeklædninger på markedet godkendt efter netop disse europæiske standarder inden for brandsikring. Brandgodkendelserne betyder, at produkterne er testet for gennembrænding samt varme- og røgudvikling. Disse godkendelser giver dig tryghed og sikkerhed ved opstået brand, når du monterer loftbeklædning i boligen eller virksomheden.

God akustik

Vores træprodukter vil medvirke til en forbedret akustik i rummet. Som materiale har træ i sig selv en lyddæmpende effekt. Træbeklædningernes tredimensionelle og ru overflader samt varierende formsprog medvirker til en kortere efterklangstid i rummet, hvor lyden kan absorperes og brydes i rummet. Vi har ligeledes dokumenterede lydmålinger på vores akustikløsninger.

Kvalitet og det gode håndværk

Vores træprodukter er skabt med en passion for det gode håndværk. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, selvom vi anvender resttræ. De håndværksmæssige traditioner og en omhyggelig bearbejdning af råmaterialerne er i fokus i udviklingen og produktionen af NORTO’s produkter.

Det gode indeklima

Et godt indeklima er altafgørende for at opnå en følelse af velvære og opretholdelse af en god og sund tilværelse. Træ er et naturligt materiale, som medvirker til et godt indeklima i et rum, fordi træ som materiale har en særlig evne til at skabe ro og balance i et rum. NORTO’s produkter er fremstillet af fyrretræ, som især har en positiv effekt i forhold til nedbrydning af bakterier.

Individuelle løsninger

NORTO’s træinteriør giver mange valgmuligheder for at skabe individuelle designløsninger. Vores fleksibilitet giver mulighed for at løse forskellige opgaver med afsæt i kundens individuelle ønsker og behov. NORTO ønsker at skabe rammerne for stemningsfyldte, inspirerende og personlige rum- og indretningsløsninger.

Nordisk design

NORTO tilbyder træprodukter, der er udviklet ud fra en nordisk designtradition, hvad angår materialevalg, former, farver, stil og æstetik. Naturmaterialer er et bærende element i skandinavisk design. Produkterne fra NORTO er af fyrretræ, som med de lyse nuancer tilfører en varm og naturlig atmosfære i rummet. NORTO’s produkter skaber et eksklusivt og æstetisk udtryk i boligindretningen på kontoret, i restauranten eller i det private hjem. Inspirationen til NORTO’s interiørprodukter kommer fra de nordiske stiltendenser, hvor enkelhed i æstetisk og materialevalg er omdrejningspunktet.

Kontakt NORTO
Nr. Bjertvej 17
7830 Vinderup
Telefon: +45 9610 1522
Mail: mail@norto.dk
CVR. nr.: 40123164

Privatlivspolitik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev