Indret soveværelset med bæredygtige sengegavle i træ

I de senere år har der været en stigende tendens til at bruge sengegavle i boligindretningen i soveværelset. Der er flere fordele ved at få en sengegavl i soveværelset. I denne guide giver vi gode råd og inspiration til, hvordan du vælger den rette sengegavl. Læs mere nedenfor. 

Derfor skal du have en sengegavl i soveværelset  

Der er flere gode grunde til at få installeret en sengegavl i soveværelset. Hvis der ikke medfølger en sengegavl til din seng, er der flere valgmuligheder inden for udvalget af sengegavle. En sengegavl skaber en fuldendt sengeløsning, hvor sengen kommer i fokus i rummet. Sengegavle modvirker desuden, at væggen bagved sengen bliver beskidt og snavset. Dermed bliver rengøringen og vedligeholdelsen af væggen bagved en del nemmere. 

En sengegavl kan desuden fungere som en dekoration eller smuk designløsning i soveværelset. Afhængigt af dit valg af sengegavl kan du skabe en lækker hotelstemning i soveværelset med installation af en sengegavl. Sengegavle i sunde og naturlige materialer medvirker til at skabe et sundt og behageligt sovemiljø, som skaber rammerne til ro, fordybelse og afslapning.   

Hvilke krav har du til en sengegavl?  

Hvis du ønsker at få en ny sengegavl, kan der være flere krav, som du ønsker, at sengegavlen skal kunne opfylde. Først og fremmest kan du afklare, hvorfor du ønsker en sengegavl for at blive klogere på, hvilke kriterier du skal vælge ud fra. 

I tilfælde af at du tidligere har haft en sengegavl, kan du tage udgangspunkt i den eksisterende sengegavl og afgøre, hvad der fungerer godt og mindre godt. Skal sengegavlen have en anden farve eller være i et andet materiale? Ønsker du, at den nye sengegavl skal være større eller mindre end den eksisterende? Skal der kunne monteres andre elementer på sengegavlen? Ud fra disse kriterier kan du beslutte, hvilke funktioner, som den nye sengegavl skal leve op til.  

Du kan bl.a. overveje, om du har særlige krav til farver eller materialer, som kan være afgørende i selve udtrykket og formgivningen af sengegavlen. Derudover kan du vælge, om sengegavlen skal have et bestemt design eller stil.  

Det kan også være, at du har krav til, at der på sengegavlen skal kunne monteres andre elementer udenpå gavlen. Derudover er det en fordel at vælge en sengegavl, som nemt kan afmonteres ved flytning eller omrokering i hjemmet. 

Vælg funktionalitet, materialer og design til din sengegavl  

Inden du går på jagt efter en sengegavl til dit private soveværelse eller senge til dit hotel, kan du med fordel søge inspiration i boligblade, på de sociale medier, besøge møbelbutikker eller gå på opdagelse i venner og familiers soveværelser.  

Tag udgangspunkt i materialet og vælg et materiale, der passer funktionelt, farvemæssigt og stilmæssigt til dit soveværelse. Hvis du ønsker en sengegavl i bløde materialer, kan polstrede og stoflignende sengegavle være et alternativ. Hvis du ønsker en mere rustik stil, kan en sengegavl af træ være en mulighed.  

Hvad angår farvenuancer, er mulighederne også mange. Ønsker du en farverig eller mere neutral sengegavl? Skal sengegavlen være markant eller mere afdæmpet i udtrykket? Farvesammensætningen hænger også sammen med design og stil. Lyse nuancer skaber en mere feminin og romantisk stil. Mørkere nuancer skaber ofte et mere råt og rustikt designudtryk.  

Vælg også en sengegavl, der passer i størrelsen til sengen og selve rummet. Du kan vælge, at sengegavl kun skal dække sengens bredde, eller at sengegavlen skal være bredere end sengen. En sengegavl, der er bredere end sengen, kan du evt. montere små natborde udenpå. Selve overfladestrukturen af sengegavlen har også en betydning for, hvordan du kan benytte sengegavlen praktisk. Hvis du ønsker at sidde op af gavlen for at læse en bog eller se TV, kan en glat og jævn overflade måske fungere bedst.  

Vær også opmærksom på at vælge en sengegavl, hvor der kan monteres eksempelvis natlamper, stikkontakter og lignende udenpå, hvis du ønsker dette.  

Udvalg af bæredygtige sengegavle i træ 

Udvalget af sengegavle er bredt, og du bør overveje at vælge en bæredygtig sengegavl. En bæredygtig sengegavl giver god samvittighed, da du er med til at gøre en forskel for miljøet, når du vælger bæredygtige materialer.  

NORTO tilbyder bæredygtige træpaneler, der kan tilpasses og monteres som sengegavle. Træpanelerne fås i forskellige designs, strukturer og farver. NORTO’s træpaneler består af upcyclet resttræ fra træindustrien. Generelt er træ et sundt og naturligt råmateriale, der skaber en beroligende effekt og naturlig atmosfære, hvor naturen kommer helt tæt på i soveværelset. Træ skaber desuden en god akustik, som skaber gode vilkår for en bedre nattesøvn.  

Flere af NORTO’s træbeklædninger er anvendt som sengegavle i forskellige designs og udformninger. I en indretningsløsning i et sommerhus er sortmalede NORTO Bech træpaneler monteret som en sengegavl. Træpanelernes spor vender vandret, som skaber et smukt listeudtryk. Denne sengegavl kommer i fokus i rummet, da den sorte farve udgør en kontrast til soveværelsets hvide vægge. NORTO Bech sengegavlen har et minimalistisk og stilrent udtryk. 

NORTO Dahl træpladerne er ligeledes anvendt i en løsning med en sengegavl, hvor de er monteret bag sengen og træpladerne er tilskåret i samme bredde som sengen. Denne løsning har et rustikt og naturligt designudtryk, hvor det lyse træ skaber en kontrast til det mørke soveværelse.  

Med bæredygtige træpaneler fra NORTO er det muligt at designe og tilpasse træbeklædningerne, så de kan anvendes som sengegavle. Du kan benytte alle NORTO’s træbeklædninger til at lave din egen personlige sengegavl.

Læs mere om NORTO Bech træpanelerne 

Få mere information om træbeklædningen NORTO Dahl   

Se udvalget af bæredygtige vægbeklædninger 

NORTO Dahl sengegavl i træ
NORTO Bech sort sengegavl i træ