Guide: Sådan vælger du nye køkkenfronter

Skal du have et nyt køkken? Eller skal køkkenfronterne bare opfriskes? Når du skal vælge køkkenfronter, skal du være opmærksomhed på flere faktorer. Læs vores guide nedenfor og bliv klogere på, hvad du skal overveje, når du skal have nye fronter i dit køkken. 

Før du vælger køkkenfronter 

Inden du skal vælge køkkenfronter, der er et par overvejelser, du skal tage højde for. Det er vigtigt at overveje både form og funktionalitet, når du skal have nye køkkenfronter. Køkkenfronterne skal passe i målene til det eksisterende inventar i køkkenet. Derudover kan du overveje stilen på køkkenfronterne – skal det passe med det eksisterende eller have en helt ny stil? Det er også vigtigt at vælge nogle køkkenfronter, der passer ind i dine daglige rutiner i køkkenet og livsstil. Er I småbørnsfamilie, en virksomhed, et ægtepar – og hvor meget bruger I køkkenet til dagligt? Når I skal have nye køkkenfronter er det også en fordel at vælge en løsning, der er nem og hurtig at rengøre. 

Hvordan skal køkkenfronterne se ud?  

Når I skal vælge design til køkkenfronterne er der både overvejelser om farve, form, grebsløsninger, materiale og andre effekter. Farve- og materialevalg har en stor betydning for det visuelle udtryk af køkkenet – skal fronterne være lyse eller mørke? Hvilken stil og æstetik skal køkkenet være i? Materialevalget er også afgørende for holdbarheden af fronterne. Her er træ et solidt og langtidsholdbart materiale, der kan tåle slid i mange år. Derudover kan træ slibes ned og få en anden overfladebehandling, hvis I ønsker det.  

Grebsløsninger er også en central del af en køkkenfront. Mulighederne er mange – skal det være med greb, håndtag eller push-on åbne- og lukkeløsning? Push-on løsning er optimal, hvis du står med hænderne fulde, og hvis du samtidig vil have en minimalistisk løsning med “usynlige greb”. Hvis du vælger en løsning med greb skaber det en smuk effekt til køkkenfronten, og det er nemt at åbne skufferne.  

I forhold til selve designet af køkkenfronterne kan du vælge et minimalistisk udtryk med glatte overflader eller en sprudlende front med eksempelvis sildebensmønster eller et listeudtryk.  

Tænk funktionalitet, når du vælger køkkenfronter  

Funktionalitet er altafgørende, når du skal vælge køkkenfronter. Hvis du vælger fronter med vandrette lister, kan der samle sig støv og skidt på overfladen. Vælg et holdbart og slidstærkt materiale, så du kan have en pæn køkkenfront i mange år. Undersøg hvilke åbne- og lukkemekanismer, der fungerer bedst i forhold til, hvor meget I bruger skufferne. Vælg også en løsning, der er nem at afmontere, hvis du skal reparere på fronten eller udskifte den på et senere tidspunkt.

Træ er generelt et oplagt materiale til køkkenfronter, da træ er nem at vedligeholde. Derudover er træ slidstærkt og kan fås i flere farvenuancer. Træ er desuden et materiale, der er nemt at bearbejde, så hvis du ønsker at ændre designet, kan det skæres til eller overfladebehandles, så det lever op til dine ønsker.  

Bæredygtige køkkenfronter  

I fremtiden får bæredygtighed et større fokus i køkkenløsningerne. Hvis du vælger en bæredygtig køkkenfront, er du med til at gøre en miljømæssig forskel. NORTO tilbyder et udvalg med forskellige bæredygtige køkkenfronter i massivt resttræ. Fronterne har vidt forskellige farver og udtryk. Du har også mulighed for at designe din egen front ud fra dine ønsker og behov. Vi tilbyder både lyse og mørke fronter med og uden overfladebehandling, i forskellige størrelser, med forskellige grebsløsninger og mønstre.  

NORTO’s køkkenfronter er fremstillet således, at de kan nemt kan afmonteres og tages med til et nyt køkken og dermed genbruges – og dermed en bæredygtig løsning. Køkkenfronterne fra NORTO har alle et nordisk design. Køkkenfronterne har vikingenavne med reference til de nordiske rødder, som de er designet ud fra. 

Se udvalget og læse mere om NORTO’s køkkenfronter her: https://norto.dk/produkter/norto-kitchen-up/  

   NORTO KitchenUP køkkenmodul    NORTO KitchenUP trækøkken med bordplade og skuffer    NORTO KitchenUP køkkenløsning med skuffesystem    NORTO KitchenUP køkkenfront. Skuffefront med spor, brun. Frontmodel: Frej  NORTO KitchenUP køkken. Skuffefront af endetræsklodser.    NORTO KitchenUP køkken. Ubehandlet skuffefront med greb    NORTO KitchenUP køkken. Skuffefront med lister og sortmalede spor    NORTO KitchenUP køkken. Skuffefront med glat overflade i brun olie