Læs, hvordan vi hjalp arkitekten Elvira Bergman-Coates med langtidsholdbare løsninger, da hun skulle i gang med at indrette sit selvbyggede tinyhouse-inspirerede træhus.

Kræsne holdninger til materialer

Da arkitekten Elvira Bergman-Coates sammen med sin familie gik i gang med at bygge sit eget tinyhouse-inspirerede træhus, var der særligt én ting, der var vigtig:

– Jeg arbejder med at advokere for reelt bæredygtigt byggeri og det er derfor vigtigt, at mit eget hus spejler mit virke, fortæller hun.

Hele huset er bygget op af naturmaterialer med træ som det bærende element, og derfor var det vigtigt for hende, at også interiøret levede op til ønsket om at bygge et bæredygtigt hjem.

Hos NORTO vil vi med en ansvarsfuld produktion bidrage til, at skovområderne bevares til de næste generationer. Med vores koncept skaber vi flere bæredygtige byggeløsninger og gør det til et naturligt valg at tænke affaldstræ ind i designprocessen.

Og det var netop dén tilgang, der gjorde, at Elvira Bergman-Coates valgte at indgå i et samarbejde med NORTO:

– Det er lige i linje med mine kræsne holdninger til materialer, fortæller hun.

NORTO KitchenUp køkkenø.
Jeg er positivt overrasket over, at overfladerne virker mættet med olie, således at pletter etc. ikke sætter sig, selvom træet ved første blik ser blødere ud end det nok er.
Elvira Bergman-Coates

Arkitekt

Det er lige i linje med mine kræsne holdninger til materialer.

Elvira Bergman-Coates

Arkitekt

Elvira Bergman-Coates' hus under opbygning.

Samlet køkken/bryggers-løsning

Elvira Bergman-Coates besluttede sig efter en snak med NORTO for, at bestille først et køkken med en køkken-ø, og senere en bryggers-løsning, der sidder sammen med køkkenet i det lille hus, hvor det gælder om at udnytte hver eneste kvadratmeter maksimalt.

– Oprindeligt havde jeg tænkt mig at købe et brugt køkken, men så ville jeg samtidigt tænke langsigtet. Det var således vigtigt for mig at få et slidstærkt køkken hvor ikke kun lågerne, men også selve ‘korpus’ var lavet af massivt træ, fortæller hun.

Langtidsholdbare løsninger

Hos NORTO er vi glade for at have bidraget til Elvira Bergman-Coates projekt.

Vores store passion og drivkraft er nemlig, at medvirke til mere bæredygtige alternativer i en branche, hvor meget skiftes ud som moden og behovene skifter.

For os er det vigtigt at have respekt for naturens ressourcer og behandle dem med respekt, så de næste generationer også får glæde af dem. Tankegangen deles af Elvira Bergman-Coates:

– Jeg vil ikke være med i den kedelige statistik, hvor folk i gennemsnit udskifter sit køkken hvert 11. år. Jeg ville have et køkken, som kan blive der lige så længe som selve huset. Det er i min optik det mest fornuftige.

Elvira Bergman-Coates' hus indefra.
Jeg vil ikke være med i den kedelige statistik, hvor folk i gennemsnit udskifter sit køkken hvert 11. år. Jeg ville have et køkken, som kan blive der lige så længe som selve huset. Det er i min optik det mest fornuftige
Elvira Bergman-Coates

Arkitekt

Se flere billeder i galleriet nedenfor.