Sådan indretter du stuen med fokus på bæredygtighed

Stuen er ofte et af hjemmets mest anvendte opholdsrum. Derfor er det vigtigt at stuen er indrettet optimalt til forskellige formål. Læs denne guide og bliv inspireret til at indrette stuen efter bæredygtige principper. 

Dette skal du være opmærksom på, når du indretter stuen 
Uanset om du skal indrette stuen i dit nybyggeri, lave en renovering eller bare give stuen en opgradering, er der flere faktorer, som er vigtige at have med i overvejelserne. Først og fremmest skal du gøre dig klar, hvad stuen skal bruges til. Skal stuen være en tv-stue? Er stuen et rum, hvor der skal være plads til børnenes leg? Er det vigtigt, at stuen kan rumme mange gæster til middagsselskaber? Skal der være meget eller lidt inventar i stuen?  

For at du får udnyttet rummet optimalt, er det vigtigt at indrette stuen funktionelt. Indret derfor med møbler og inventar, der har flere funktioner. Overvej hvordan inventaret er placeret, så der er plads til gennemgang i stuen, så du ikke skal rokere rundt for ofte.  

Du kan også med fordele overveje, hvordan du skaber et sundt og godt indeklima i stuen. Indret med sunde naturmaterialer og få et godt indeklima. Med skiftende vejr i løbet af året kan der være koldt eller varmt i stuen. Brug derfor materialer, der er nemme at vedligeholde og som opretholder et sundt indeklima. Her er træ et godt og sundt naturmateriale, der desuden også skaber en god akustik. 

Brug din kreativitet til at gøre indretningen i stuen personlig 
Stuen er et rum med mange muligheder for at sætte dit personlige præg på indretning af rummet. I stuen er der ofte en afdeling med tv-stue og en spisestue. Brug rummets forskellige formål til at udfolde din kreativitet med specielle indretningsløsninger.  

Eksempelvis kan du dekorere en af endevæggene eller væggen bag fjernsynet med en anden farvenuance eller materiale end de andre vægge. Det skaber en dekoration i sig selv, og samtidig bryder det med rummets andre vægge. Du kan også opsætte en dekoration i spisestuen, som skaber et æstetisk miljø, når I har gæster på besøg. Vægdekorationer af træ fås i mange forskellige former, udtryk og designs – uanset om du er til den minimalistiske eller mere rustikke indretningsstil. Gør vægdekorationen i stuen mere personlig og montér hylder, knager, billeder og lign. udenpå vægdekorationen.  

Sådan indretter du stuen med fokus på bæredygtighed 
I de senere år er bæredygtighed blevet en større og større del af indretningen i boligen. Bæredygtighed kan integreres i stuens indretning på flere måder.  

Få en bæredygtig indretning i stuen og brug interiør, der er fremstillet af bæredygtige materialer. Træ er et bæredygtigt materiale. Når du vælger certificeret træ, betyder det, at du er med til at skovene reproduceres, hvor der plantes flere nye træer end der fældes. Indret derfor med interiør af træ eller genbrugsmaterialer, så du bidrager til den grønne omstilling.  

NORTO tilbyder et udvalg af forskellige loft- og vægbeklædninger samt træklodser til gulve, som du kan bruge i indretningen af stuen. Interiørprodukterne fra NORTO er desuden fremstillet af trærester fra træindustrien. Udskiftning af loftet eller montage af en enkelt vægdekoration kan ofte være nok til at give stuen et helt nyt udtryk. Hvis du foretager små ændringer og bruger genbrugsmaterialer får du samtidig en bæredygtig indretning af stuen.  

Mangler du mere inspiration til indretning af stuen? 

Se udvalget af bæredygtige loft- og vægbeklædning fra NORTO her:
Vægbeklædninger: https://norto.dk/produkter/norto-wallup/ 
Loftbeklædninger: https://norto.dk/produkter/norto-ceilingup/  

Læs mere om NORTO’s massive træklodser til gulve her: https://norto.dk/produkter/norto-floorup/  

Flere af NORTO’s loft- og vægbeklædninger kan anvendes som akustikpaneler. Læs mere her: https://norto.dk/akustikpaneler-i-trae/  

NORTO Toft akustikpanel i træ som vægdekoration i stue
NORTO Skov 135 vægdekoration i træ
NORTO Bech listebeklædning i træ til loft og væg