Akustik og bæredygtighed forenes i nye indretningsløsninger hos Sound Hub Denmark
(Se billederne nederst)

Hvordan anvender man 12.000 tons trærester?

I den vestjyske virksomhed Vinderup Træindustri har man hvert år over 12.000 tons rester af træ, der er sorteret fra i produktionen. Det skyldes, at træet ikke kan udnyttes optimalt til det tiltænkte formål – nemlig produktionen af limtræsplader til møbel-, vindues- og trappeindustrien. Med et ønske om at udnytte træ, den ædle naturressource, mest optimalt blev NORTO etableret. De 12.000 tons træaffald er bl.a. blevet anvendt til upcyclede loft- og vægbeklædninger samt gulv- og køkkenløsninger, som både private og erhvervskunder kan købe.
I et samarbejde med Sound Hub Denmark har vi netop kunne fortælle den gode historie om bæredygtighed, upcycling og genbrug af resttræ fra træindustrien. Sound Hub Denmark, som er verdens første internationale innovations- og teknologihub for iværksættere og start-ups, arbejder hver dag med udvikling af lyd- og akustikprodukter. Netop Sound Hub Denmark har med deres kompetencer og netværk inden for lyd og akustik haft en stor betydning i udviklingen af NORTO’s akustiske loft- og vægpaneler. Sound Hub Denmark har skabt rammerne til at vi kunne udvikle, teste og eksperimentere med lyd- og akustikløsninger i produktudviklingen af NORTO’s akustiske loft- og vægpaneler.

Samarbejdet med Sound Hub Denmark har medført, at flere gangarealer og mødelokaler hos Sound Hub Denmark er blevet dekoreret med bæredygtige akustikløsninger fra NORTO. Flere af vægdekorationerne er specialdesignede til at understøtte Sound Hub Denmarks vision og historie. Læs mere om historien bag de enkelte vægdekorationer nedenfor:

Specialdesignede og bæredygtige NORTO Toft akustikpaneler i gangareal ved “The Cube”

Vi har specialdesignet flere af akustikløsningerne med udgangspunkt i Sound Hub Denmarks visioner om lyd og akustik. Et eksempel er bl.a. NORTO Toft akustikpanelerne, hvor udfræsningerne er lavet i et mønster, så det ligner en lydbølge, hvor der står “The Cube”, når det udtales. NORTO Toft panelerne er monteret på væggene udenpå The Cube, som er et kvadratisk lydrum placeret midt i Sound Hub Denmarks lokaler.

Bæredygtige NORTO Holm akustikpaneler i mødelokale

Mødelokalet “Reverb” hos Sound Hub Denmark har fået et nyt æstetisk udtryk med akustikpanelerne NORTO Holm, som er monteret på endevæggen i lokalet. NORTO Holm akustikpanelerne er fremstillet af kvadratiske endetræsklodser, der er monteret udenpå en bæredygtig og brandgodkendt akustikfilt. Akustikpanelerne skaber en tredimensionel æstetik i rummet, samtidig med at akustikken forbedres. NORTO Holm panelerne skaber desuden et varmt og naturligt rummiljø i den ellers rå indretning i mødelokalet.

Træstamme-dekoration af bæredygtige NORTO Skov 135 endetræsklodser

Et andet eksempel på en specialdesignet indretningsløsning i Sound Hub Denmarks lokaler er en vægdekoration med NORTO Skov 135 endetræsklodser, som er monteret på væggen i et mønster, så det forestiller en træstamme med grene. Vægdekorationen har fået navnet “Growth Tree”, og er designet af arkitekt Rune Dybkjær fra Møller Nielsens Tegnestue i Struer. Denne vægdekoration er både en fortælling om, at råmaterialet kommer fra træer, og samtidig medvirker de rå endetræsklodser til et bedre indeklima og god akustik i rummet.

17 meter langt kunstværk designet som en lydbølge af NORTO Munk trælister

Hos Sound Hub Denmark er trælister fra NORTO Munk produktserien anvendt i en specialdesignet vægløsning i et gangareal. Historien bag denne designløsning tager udgangspunkt i Sound Hub Denmarks arbejde med lyd, da panelerne er placeret på væggen, så de danner et mønster som en lydbølge. Salgs- og marketingchef, Rie Kold Pripsø, har lagt stemme til indspilningen af en lydbølge, hvor hun udtaler “Sound Hub Denmark”. Lydbølgen ses som de lyse trælister i vægdekorationen.

De specialdesignede vægdekorationer hos Sound Hub Denmark er et smukt eksempel på, hvordan en fortælling om lyd kan udtrykkes i et æstetisk, lyddæmpende og bæredygtigt design

Læs mere om samarbejdet mellem Sound Hub Denmark og NORTO:

Dagbladet Holstebro-Struer har udarbejdet et par artikler omkring samarbejdet mellem Sound Hub Denmark og NORTO:

Læs historien om det 17 meter lange kunstværk af NORTO Munk trælister

Få mere information om historien bag NORTO’s bæredygtige vision og samarbejdet med Sound Hub Denmark

Læs mere om Sound Hub Denmark

Læs Sound Hub Denmarks egen historie om det 17 meter lange kunstværk

NORTO Skov 135 vægdekoration udformet som træ i mødelokale hos Sound Hub Denmark  NORTO Skov 135 vægdekoration monteret som træ hos Sound Hub Denmark      NORTO Holm akustikpaneler i træ på endevæg i mødelokale  NORTO Holm akustikpaneler i træ som vægbeklædning i mødelokale  NORTO Toft akustikpaneler i træ som vægbeklædning hos Sound Hub DenmarkAkustikpaneler monteret på væggen på The Cube hos Sound Hub Denmark