Bæredygtigt interiør i træ til restauranter og caféer

Indretningen af en restaurant eller café har en stor betydning for, hvordan den gastronomiske oplevelse og helhedsindtrykket er for gæsterne. Der er en række fordele ved at indrette restauranten eller caféen med bæredygtigt interiør i træ. Læs guiden nedenfor og bliv inspireret til, hvordan du indretter caféen eller restauranten med lækkert bæredygtigt interiør.  

Dette skal du være opmærksom på, når du vælger interiør til caféen eller restauranten 

Ejer du en restaurant eller café, og går du med overvejelser om at indrette stedet med nyt interiør, er der en række forhold, du bør være opmærksom på.  

Først og fremmest er det vigtigt at vælge interiør, der er nemt at rengøre. Da interiøret skal være en del af et spisested, vil der være høje krav til hygiejne. Gæsterne ønsker også at komme til en pæn og ren restaurant eller café. Det betyder, at interiøret skal være nemt at tørre af og det skal kunne fremstå rent og pænt hele tiden. Derudover skal interiøret også være nemt at vedligeholde, så I ikke skal bruge en masse tid på afmontering, maling eller reparation så ofte, da det kan påvirke åbningstiderne og kundeoplevelsen.  

Et andet væsentligt element at tænke ind i interiøret er akustik og lyddæmpende løsninger. Da der er mange mennesker samlet, vil tonelejet ofte være højt, og der vil være larm fra tallerkener og bestik, når gæsterne spiser. Derfor er det vigtigt med interiør, der kan medvirke til at dæmpe lyden i lokalet. En god akustik i restauranten eller caféen skaber en bedre rumoplevelse for gæsterne.  

Det er også vigtigt at vælge solide og holdbare løsninger, som kan tåle dagligt slid og brug. Der er mange mennesker igennem en restaurant eller café hver dag, og derfor skal interiøret være robust, så det ikke går i stykker og samtidig holder i mange år.  

Vær også opmærksom på, at interiøret har et dekorativt og visuelt udtryk. Det må gerne tilføre lokalet en ekstra dimension og skabe en wow-effekt, når gæsterne træder ind i restauranten eller caféen. Det skaber et indbydende og attraktivt rummiljø, som gæsterne har lyst til at opholde sig i. Visuelt er det også vigtigt, at interiøret passer ind i restauranten eller caféens profil. Hvis I eksempelvis har en bæredygtig profil, og anvender økologiske råvarer, skal interiøret også afspejle dette. Vælg også interiør, hvor der er mulighed for at ændre design, farve eller form, hvis I eksempelvis ønsker et andet udtryk på et senere tidspunkt. 

Overvej også at anvende brandgodkendt interiør til restauranten eller caféen. På den måde skaber I en tryghed for jeres restaurant eller café og ligeledes overfor kunderne i tilfælde af en evt. opstået brand. I fremtiden stilles der også flere og flere krav til brandgodkendte løsninger i offentlige bygninger. 

Sådan vælger du lækkert interiør til caféen eller restauranten 

Udvalget af interiør til restauranter og caféer er stort, og det kan være svært at vælge det interiør, som passer bedst til din restaurant eller café. Nedenfor guider vi dig igennem nogle af de overvejelser, du kan gøre dig, før du vælger interiør til restauranten eller caféen. 

Start med at afdække behovet for interiør – er det en nystartet restaurant, eller er der tale om en renovering eller tilbygning? Hvis du lige har opstartet en ny restaurant, skal der investeres i nye møbler, service, lofter, vægge, gulve og pyntegenstande. Er der kun tale om en renovering, skal I måske overveje, hvor stor forandringen skal være? Måske er det kun møbler, der trænger til en udskiftning? Måske skal lofter, vægge, gulve og køkkeninventaret være nyt?  

Når I har fastlagt behovet for interiør, kan I søge inspiration i andre restauranter eller kigge i boligblade og på sociale medier, hvor der er andre løsninger, der kan inspirere.  

Derefter er det vigtigt at overveje, hvilke materialer, I skal vælge interiør i. Vælg materialer, der passer til indretningen og den stil, I ønsker skal være i restauranten. Det er vigtigt at vælge nogle materialer, der er gennemgående i stil og udtryk, så der skabes en rød tråd i indretningen. Generelt er bæredygtige materialer et godt valg. Flere og flere kunder går op i bæredygtighed i disse år. Hvis I indretter restauranten eller caféen med bæredygtige materialer eller genbrugsmaterialer, kan I styrke jeres tillid overfor forbrugerbevidste kunder. 

Vælg ligeledes en farvesammensætning, der er i tråd med resten af indretningen i restauranten. Farverne kan være eksperimenterende eller mere afdæmpende – det afhænger af jeres stil og design i indretningsstilen.  

Undersøg også mulighederne for at få lavet specialløsninger og individuelle løsninger, der kan skræddersyes til lige netop jeres restaurant eller café. Måske ønsker I, at jeres logo skal integreres i en interiørløsning? Det kan være, at I har et ønske om en særlig beklædning på væggen, der afspejler jeres profil?  

Derfor skal du vælge bæredygtigt interiør i træ  

Der er flere gode grunde til at vælge bæredygtigt interiør i træ til indretningen af din restaurant eller café. En indretning med bæredygtige materialer eller genbrugsmaterialer sender et stærkt signal overfor kunderne om, at I tager et ansvar for miljø og klima. Det betyder, at I som restaurant gør en forskel i et større perspektiv og ikke kun serverer mad og drikkevarer. 

Generelt er bæredygtige materialer i træ et sundt og naturligt valg af interiør. Træ er et råmateriale, der har en lang levetid, og som kan reproduceres i skovene. Derudover har træ desuden en række andre gode egenskaber og fordele.  

Træ har en bakteriedræbende effekt, hvilket er en fordel, hvis det skal opsættes på et spisested med fødevarer. Som materiale har træ en lyddæmpende effekt i sig selv, da det er et mere blødt materiale i sammenligning med gips, glas, stål eller beton, som ofte anvendes i interiørløsninger i restauranter og caféer. En god akustik i lokalet skaber også et godt og sundt indeklima, hvor det er behageligt for gæsterne at opholde sig.  

I nutidens indretningsløsninger er træ et populært og meget anvendt materiale til interiør indenfor både møbler, lofter, vægge, gulve og mindre pyntegenstande. Træ er netop et populært materiale, fordi det er nemt at bearbejde og formgive til det ønskede formål.  

NORTO tilbyder forskellige interiørløsninger i bæredygtigt og upcyclet træ. Vi har et bredt udvalg af interiørprodukter til lofter, vægge og gulve. Derudover har vi også en bæredygtig køkkenserie, hvor køkkenløsningen kan skræddersyes til jeres behov.  

Måske ønsker I vægbeklædning som dekoration på væggene i restauranten? I kan få en løsning, hvor vægbeklædningen udgør hele væggen eller kun et mindre område, så vægbeklædningen fungerer som et dekorationselement eller kunstværk på væggen. NORTO tilbyder også vægbeklædninger bestående af akustikpaneler.  

Vi leverer også akustikpaneler og loftbeklædninger, hvis I ønsker et nyt loft i restauranten eller caféen. Et loft udgør en stor del af et rums samlede areal, og derfor kan det give mening at montere akustikloft i en restaurant eller café.  

Skab en lækker rumoplevelse ved at lægge et massivt gulv bestående af træklodser. Et klodsegulv skaber et eksklusivt udtryk til en restaurant eller café. Derudover er et klodsegulv også en langtidsholdbar og robust interiørløsning.  

Har I et behov for at lave et mindre barområde eller en velkomstdisk i restauranten, kan NORTO levere et køkkenmodul med bordplade, skuffer, hylder eller skabe samt en frontdisk med træbeklædning. Sådanne løsninger er ligeledes blevet populære den seneste år inden for restaurationsbranchen.  

Eksempler på indretning med bæredygtigt interiør i restauranter og caféer 

NORTO har leveret bæredygtigt interiør i upcyclet træ til flere rummiljøer til spisesteder og kantiner. Eksempelvis har interiørshoppen, Wallshop, indrettet et cafémiljø med bæredygtig NORTO Skov 135 vægbeklædning. I samarbejde med indretningsvirksomheden, Indretningsfabrikken, har vi leveret NORTO Bech vægbeklædning til en isbar for Paradis-is i et storcenter i København. Hos virksomheden Ordrestyring.dk har vi leveret NORTO Bech træpaneler til dekoration af virksomhedens kantineområde.

Mere information om bæredygtigt interiør i træ?

Står I overfor en renovering eller opbygning af jeres restaurant eller café, tilbyder NORTO et bredt udvalg af interiør til lofter, vægge, gulve og køkkener.  

Se udvalget af bæredygtige vægbeklædninger i træ
Læs mere om mulighederne med bæredygtig loftbeklædning i træ
Få mere information om bæredygtige køkkenløsninger i træ
Bliv inspireret til bæredygtige klodsegulve i træ 

Kontakt NORTO på telefon +45 9610 1522 eller skriv til os på mail@norto.dk for at høre mere om mulighederne for indretning af jeres restaurant eller café med bæredygtigt interiør af upcyclet træ.

NORTO Skov 135 vægdekoration i træ i cafemiljø
NORTO Bech træbeklædning på fronten af isbar hos Paradis-is
NORTO Bech vægbeklædning i kantine hos Ordrestyring.dk
NORTO Leth vægdekoration i kaffehjørne
NORTO Skov 135 vægdekoration i kaffehjørne