Gode råd til indretning af hjemmekontoret

I disse tider arbejder flere og flere hjemmefra. For at skabe en effektiv arbejdsdag er det altafgørende, at hjemmekontoret er indrettet optimalt. Uanset om du har et kontor eller benytter stuen eller spisebordet til kontor, giver vi her nogle råd til indretningen af hjemmekontoret:

De ergonomiske forhold

Det er vigtigt at indrette hjemmearbejdspladsen med fokus på gode ergonomiske forhold. Vælg derfor et skrivebord og en stol, der passer i højden til dig. Sørg for at have tilstrækkeligt med bordplads til computer, tastatur og papirer, så du har en god arbejdsstilling.

Gode fysiske arbejdsforhold

For at skabe de mest optimale fysiske arbejdsforhold på hjemmekontoret, er det vigtigt at tage højde for akustikken i det rum, du arbejder i. Dårlig akustik kan gøre dig ukoncentreret og træt. Indret derfor hjemmekontoret med ”bløde” materialer og møbler. Træ er et blødt materiale, der har gode akustiske egenskaber. Opsæt eventuelt træbeklædning på væggene i hjemmekontoret, så du skaber optimale lydmæssige forhold i rummet. Træ skaber også et dekorativt element i indretningen af hjemmekontoret.

Indretning af hjemmekontoret

I selve indretningen, ruminddelingen og placeringen af inventar i hjemmekontoret er det vigtigt at tænke funktionelt. Hvis I er flere, der skal benytte kontoret samtidigt, kan I opsætte en rumdeler, der også har en lyddæmpende effekt. Brug også en skillevæg af træ til at sætte skrivebordene op af, så du får skabt et afgrænset arbejdsområde, hvorfra I kan arbejde effektivt.  

Inspirerende indretning

Skab et hjemmekontor med en inspirerende indretning. Indret hjemmekontoret med personlige loft- og vægbeklædninger, der fungerer som dekorative elementer og akustikdæmpere. Træbeklædninger er unikke designudtrykket med forskellige knaster og årringe. Overfladestrukturen i en træbeklædning bringer naturen indenfor i kontoret og skaber en naturlig atmosfære, der skaber gode forudsætninger for arbejdsro.