Køkkentendenser i 2020: Sådan skal du indrette køkkenet i 2020

I denne boligguide bringer vi forskellige bud på køkkentendenser i 2020. Få inspiration til hvordan du kan indrette køkkenet i 2020, og hvilke trends, vi kommer til at se mere til.

Køkken-alrum er stadig populære

En af dette års køkkentendenser er køkken-alrum, som vi set gennem en lang årrække. I en travl hverdag ønsker mange at have et funktionelt køkken med gennemtænkte løsninger. Køkkenindretningen skal være tilpasset vores rutiner i hverdagen. Derfor er skuffeløsninger med push-on funktion populære, da både funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed. Et køkken-alrum gør det muligt for familien at samles ét sted i boligen, hvor forældre kan lave mad i køkkenet og børnene kan opholde sig i stuen med legeaktiviteter.

Bæredygtighed og ”grønne” køkkenløsninger

En af de største køkkentendenser i 2020 er bæredygtighed. Det at tænke bæredygtige løsninger ind i køkkenet er blevet populært. Et bæredygtigt køkken kan eksempelvis være fremstillet af genbrugsmaterialer. Bæredygtighed præger ikke kun køkkentendenserne, men også mange andre aspekter i vores hverdag. Netop køkkenet er et oplagt rum at få mere bæredygtighed ind i boligen. Det kan eksempelvis være at få en bæredygtig køkkenløsning i genbrugsmaterialer eller træ, som er et bæredygtigt materiale i sig selv. Bæredygtighed kommer også ind i køkkenet i forhold til et øget fokus på at minimere madspild og genbruge på meget som muligt. Derfor er langsigtede løsninger og holdbarhed nogle faktorer, der bliver populære i det bæredygtige køkken.

Naturlige materialer og farver

Ifølge køkkentendenserne i 2020 er varme farver samt blå og grønne nuancer populære. Disse farver skaber ro og harmoni i køkkenet, hvor der er mulighed for at fordybe sig i madlavningen. Den naturlige farve og struktur fra træ er også en anvendt nuance til køkkenerne i 2020. Kombinationen af lyst og mørkt træ skaber en afdæmpet stemning i køkkenet. Tendensen med hvid højglans i køkken bliver i disse år i højere grad erstattet af de naturlige løsninger med massivt træ. Mange ønsker at bringe naturen indenfor i køkkenet, hvor træ her er et oplagt materiale.

Snedkerkøkkener og det gode håndværk

Træ er et populært materiale til køkkenet i 2020. Derfor er tendensen i disse år, at flere og flere ønsker at få et snedkerkøkken fremstillet af solide materialer og udført i et godt håndværk. Køkkenet må gerne være håndlavede efter gode gamle snedker- og håndværkstraditioner, hvor der er lagt vægt på solide konstruktioner og små detaljer. Lamelfronter i træ er blevet populære i køkkendesignet, da det bryder med de rene linjer og samtidig giver en smuk detalje og strømlinet æstetik til køkkenet.  

Skræddersyede løsninger og et personligt præg

Flere forbrugere ønsker i dag også at sætte et personligt præg på køkkenet. Hjemmet er i dag blevet et sted, der skal vise vores identitet gennem de indretningsløsninger, vi vælger. Derfor er skræddersyede totalløsninger en populær køkkentendens i 2020. Køkkenet er et rum med mange muligheder for at lave personlige løsninger, hvad angår farve- og materialevalg samt specialdesignede køkkenmoduler og skuffeløsninger.