Skal du vælge lyse eller mørke køkkenfronter?

Skal du vælge mørke eller lyse køkkenfronter til dit køkken? Læs vores guide nedenfor og bliv klogere på, hvilke køkkenfronter, du skal vælge.  

Mørke køkkenfronter  

Mørke køkkenfronter kan skabe mere dybde og et maskulint udtryk i køkkenet. En mørk køkkenfront vil være modstandsdygtig overfor snavs, men den kan dog også blive beskidt. Hvis du vælger en mørkebrun front er du godt dækket ind i forhold til rengøring og synlighed af pletter og lignende.  

Den mørke køkkenfront er blevet mere og mere populær de seneste år, hvor det i mange år har været hvid højglans, der har været brugt i mange danske køkkener. Med en mørk køkkenfront kommer du tættere på naturen. Derudover kan en mørk køkkenfront ofte skabe en kontrast til rummets ofte lysere farver på lofter og vægge.  

Lyse køkkenfronter  

Hvis du vælger en lys køkkenfront får du et let og feminint designudtryk i køkkenet. Hvis køkkenfront består af lyst ubehandlet træ kan du se træstrukturen, som tilfører et naturligt udtryk. En lys køkkenfront i træ kan dog få patina med tiden, da det lyse træ ændrer udtryk og får en mørkere glød, da træet “arbejder”.  

På en lys køkkenfront er der risiko for at se pletter og andet skidt. Dog er en lys køkkenfront nem at slibe ned og overfladebehandle. En lys køkkenfront medvirker til en større rumfornemmelse, da den lyse farvenuance åbner rummet mere op.  

Skal du vælge en lys eller mørk køkkenfront?  

Der er både fordele og ulemper ved lyse eller mørke køkkenfronter. Når du skal vælge køkkenfronter skal du overveje, hvilket designudtryk og æstetik, du ønsker. En lys og en mørk front kan give vidt forskellige stemninger og rumfornemmelser i køkkenet. Derudover kan du overveje funktionalitet i forhold til rengøring og vedligeholdelse. Dernæst kan du vælge front ud fra den eksisterende rumindretning og din personlige smag.  

Læs også vores indlæg om valg af køkkenfronter: https://norto.dk/saadan-vaelger-du-de-rigtige-koekkenfronter/  

NORTO KitchenUP køkken. Ubehandlet skuffefront med greb
NORTO KitchenUP køkken. Skuffefront med sort olie og greb