Indretning af bæredygtigt kaffehjørne

Et kaffehjørne eller kaffeområde er blevet en populær indretningstendens de seneste år. Flere og flere ønsker at gøre noget mere ud af kaffeoplevelsen i hjemmet. Med et kaffehjørne kan du få kaffeoplevelsen og stemningen fra caféen med hjem. Læs vores guide nedenfor og få inspiration til, hvordan du indretter det perfekte kaffehjørne.  

Hvilke funktioner skal kaffehjørnet kunne opfylde?  

Når du skal indrette et kaffehjørne derhjemme, er der flere overvejelser, du kan gøre dig. Først og fremmest skal du finde ud af, hvilke funktioner, som kaffehjørnet skal opfylde for dig. Er det eksempelvis vigtigt, at du skal kunne sidde og drikke en kop kaffe i dit kaffehjørne? Hvis du ønsker en siddeplads i kaffehjørnet, kan du overveje, om der kun skal være plads til dig eller også andre personer?  

Dernæst kan du overveje, om man blot skal kunne brygge en god kop kaffe, eller om der skal være plads til meget udstyr og råvarer i kaffehjørnet? En anden overvejelse kunne være, om du ønsker, at kaffehjørnet skal være en indretningsløsning i sig, hvor der skal være plads til puder, tæpper, magasiner, blomster, bøger, hylder og lignende. I den forbindelse kan du beslutte, om du evt. skal beklæde væggene for at skabe en hyggekrog i kaffehjørnet.  

En væsentlig overvejelse er også i hvilket rum og hvorhenne i rummet, at du ønsker kaffehjørnet skal være placeret.  

Hvilket rum skal du indrette kaffehjørnet i?  

Afhængigt af formålet med kaffehjørnet, er der mange indretningsmuligheder, da det kan placeres i forskellige rum i boligen. Hvis kaffehjørnet skal være funktionelt og praktisk, er det måske mest oplagt at placere det i køkkenet eller køkken-alrum, hvor der er adgang til vand og skraldespand til affaldet. Hvis du placerer kaffehjørnet i køkkenet, kan du eksempelvis inddrage en del af bordpladsen.  

Hvis du i stedet for ønsker, at kaffehjørnet skal fungere som en dekorativ hyggekrog, kan du med fordel placere den i et af boligens opholdsrum, entréen eller stuen, hvor der måske er mere plads til at lave en større indretningsløsning. Gør kaffehjørnet personligt ved at montere vægbeklædning i en krog eller et hjørne, som danner rammen om kaffehjørnet. NORTO tilbyder forskellige typer af bæredygtige vægbeklædninger, der med fordel kan anvendes til et kaffehjørne.  

Som virksomhed kan I også indrette et kaffehjørne til medarbejderne eller gæster. Eksempelvis har virksomheden Ordrestyring.dk i København indrettet et lille kaffehjørne ved kantinen. Indretningsløsningen består af NORTO Skov 135 træplader, der skaber en hyggelig og varm naturstemning i kaffehjørnet.  

Hvilken stil skal dit kaffehjørne have?  

Et kaffehjørne kan have forskellige stil- og designudtryk. Der er ingen begrænsninger, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Ønsker du, at kaffehjørnet skal være minimalistisk med få detaljer? Eller skal kaffehjørnet være sprudlende med mange genstande og være centrum i indretningen?  

Træ er et materiale med mange anvendelsesmuligheder, og det kan bruges aktivt i indretningen af kaffehjørnet. Brug væggene omkring kaffehjørnet og beklæd dem med naturmaterialer, da det kan skabe en stemning til kaffehjørnet. Du kan også indrette med små personlige genstande såsom æsker, billeder og nips for at skabe den rette atmosfære. Her er vist nogle løsninger, hvor bæredygtig vægbeklædning i produktserierne NORTO Bech og NORTO Leth er brugt til at skabe et hyggeligt kaffehjørne i private boliger.  

Sådan indretter du et bæredygtigt kaffehjørne  

Bæredygtighed bliver i højere grad et parameter, som flere ønsker i boligindretningen. Du kan også indrette et bæredygtigt kaffehjørne. Vælg bæredygtige, sunde og certificerede materialer til kaffehjørnet. Hvis du skal indrette et bæredygtigt kaffehjørne, kan du også overveje, hvordan du kan bruge så få elementer som muligt.  

NORTO tilbyder vægbeklædning fremstillet af restmaterialer fra træindustrien. Disse beklædninger kan skabe en autentisk udtryk til kaffehjørnet. For at gøre kaffehjørnet bæredygtigt, kan du ligeledes vælge solide materialer i høj kvalitet og med en lang holdbarhed. På den måde skal du ikke smide materialerne ud eller udskifte dem så ofte. Træ er et godt materiale at bruge, hvis du ønsker et bæredygtigt kaffehjørne, da træ kan genanvendes i nye sammenhænge og vedligeholdes igen og igen.  

Mere inspiration til at indrette et bæredygtigt kaffehjørne?  

Se udvalget af bæredygtig vægbeklædning til dit kaffehjørne.

NORTO Bech vægdekoration i kaffehjørne i entre
NORTO Leth vægdekoration i kaffehjørne
NORTO Bech vægbeklædning i kaffehjørne
NORTO Skov 135 vægdekoration ved kaffeområde