Dårlig akustik på kontoret?

Er du virksomhedsejer, som oplever, at dine medarbejdere har svært ved at koncentrere sig på kontoret? Måske kan problemet skyldes dårlig akustik i de fysiske kontorlokaler. Læs vores guide nedenfor med inspiration og gode råd til at afhjælpe problemer med dårlig akustik på kontoret. 

Derfor oplever I dårlig akustik på virksomhedens kontor
Flere virksomheder med store kontorlandskaber kender til problemet med dårlig akustik. Der kan være flere årsager til, at I som medarbejdere oplever dårlig akustik og rumklang på storrumskontoret. Hvis I sidder flere medarbejdere tæt samlet i et stort åbent lokale, kan der være en del støj og forstyrrelser fra telefoner, tastaturer, kollegaer der snakker sammen eller går forbi. Indretningen og materialerne i de fysiske lokaler kan også være årsagen til, at I oplever problemer med akustikken. Hvis lofter, vægge og gulve består af hårde materialer såsom beton, glas, stål eller gips, kan dette også skabe en dårlig akustik på kontoret.

Sådan kan I afhjælpe problemer med dårlig akustik på kontoret 
Der er flere muligheder for at løse problemet med den dårlige akustik på virksomhedens kontor. Først og fremmest er det vigtigt at afdække, hvorfor og hvordan problemerne med dårlig akustik opstår. Her kan I rådføre jer med en akustikingeniør, der kan undersøge problemet og anbefale den mest optimale løsning til lige netop jeres kontorlokaler. Peter Chapman er akustikingeniørog kan hjælpe med at foretage lydmålinger og lave anbefalinger til akustikløsninger.  

Dernæst kan I kigge på de fysiske rammer som lofter, vægge og gulve, som er store overflader i et rum og som spiller en væsentlig rolle for rumakustikkenHvis lofter, vægge og gulve består af hårde materialer som beton eller gips, vil det skabe en dårlig akustik i rummet, da lyden ikke brydes, når den sendes rundt i rummet. Udskift derfor med mere bløde materialer som træ, der i sig selv har en lyddæmpende effekt. Indret desuden kontoret med andre bløde inventarelementer, såsom tæppergardiner og planter, der også vil skabe en lyddæmpende effekt i rummet.  

Derfor skal I indrette kontoret med akustikpaneler i træ
I de senere år er dekommet et stigende fokus på akustik i indretningen af eksisterende og nye byggerier. Akustikpaneler er meget populære i indretningen af rum, hvor der opleves dårlig akustik. Et akustikpanel i træ skaber en forbedret akustik samtidig med, at træ tilfører rummet en varm og naturlig atmosfære. Fordelen ved akustikpaneler er, at de kan monteres på hele overflader eller som mindre dekorationer på lofter og vægge. Akustikpaneler i træ er desuden en smuk designløsning, der skaber et inspirerende arbejdsmiljø på kontoret.  

Læs mere om akustikpaneler i træ: https://norto.dk/akustikpaneler-i-trae/ 

Se udvalget af akustikpaneler i træ fra NORTO:
NORTO Toft: https://norto.dk/produkter/norto-wallup/norto-toft/ 
NORTO Holm: https://norto.dk/produkter/norto-wallup/norto-holm/  

NORTO Holm bæredygtige akustikpaneler i træ i mødelokale.
NORTO Toft akustikpaneler som lydvæg i kontor