A Beautiful Choice

Træpaneler til vægge

Er træpaneler til væggen den rette løsning til dit indretningsprojekt? Væggene udgør en stor del af et rums samlede areal, og vægge kan have flere formål i et rum. En væg kan været opbygget af forskellige materialer og have forskellige designs. Læs mere om at anvende træpaneler til vægge nedenfor. 

NORTO træpaneler

Behovet for at udskifte eller udvælge nyt interiør til et byggeprojekt opstår ofte i forbindelse med nybyggerier, tilbygninger eller ombygninger. I alle typer af private og offentlige byggeprojekter kan træpaneler til væggene være en mulig løsning. Uanset om du er arkitekt, et typehusfirma, en byggerådgiver eller boligstylist, der står for byggeprojektet, kan du med fordel undersøge mulighederne og fordelene ved at anvende træpaneler til væggene.  

Det er vigtigt at vælge en vægløsning, der passer til det pågældende rum og brugen af rummet. Markedet tilbyder en del alternativer til indvendige vægge, som bl.a. kan bestå af træ, gips, puds, tapet, sten, beton eller glas. Træpaneler til beklædning på en væg har en række fordele. Bæredygtige tpaneler er et alternativ til andre mere traditionelle vægbeklædninger. Læs mere om træpaneler til vægge nedenfor. 

NORTO Bech vægbeklædning. Entré i privat bolig.
NORTO Skov 135 vægdekoration i træ

Derfor skal du vælge træpaneler til dine vægge

Det kan være svært at skelne mellem alternativerne til indvendig vægbeklædning, da der er mange forskellige materialer at vælge imellem. Læs nedenfor og få nogle gode råd til, hvorfor du skal vælge træpaneler til din væg.  

Nem montage og vedligeholdelse 

Træpaneler til vægge er nemme og hurtige at montere. Montagen kræver ofte ikke meget værktøj og udstyr, og fremgangsmåden for opsætningen af træpaneler er ofte simpel. Træpanelerne er desuden nemme at tilskære og tilpasse i specifikke mål og i forhold til stikkontakter, lamper og lign., så de passer til væggen. Træpaneler er nemme at vedligeholde, da de eksempelvis kan overfladebehandles med olie, lud, lak, bejdse eller maling, som både kan ændre overfladestrukturen, farvenuancen, forlænge levetiden og gøre panelerne modstandsdygtige overfor slid. 

Godt indeklima og god akustik

Opsætning af træpaneler på vægge medvirker til et godt indeklima i rummet. Træ er et sundt og rent naturmaterialeder skaber et naturligt klima i rummet og som samtidig har en bakteriedræbende effekt. Træ er et blødt organisk materiale, der i sig selv har en lyddæmpende effekt. God akustik er afgørende for, at det er behageligt at opholde i et rum. Træ skaber desuden en varm og naturlig atmosfære i rummet, hvor den naturlige duft af træ bliver en del af indeklimaet. 

Langtidsholdbart materiale

Træ er et populært materiale i indretningen, og træet har fået en renæssance de senere år. Træpaneler til væggene er derfor et langtidsholdbart valg, da træ er et solidt og stærkt råmateriale med en lang levetid. Da træpaneler kan overfladebehandles eller males, kan panelerne få en anden farve og udtryk, så det ligner, at træpanelerne er helt nye. Det betyder, at træpanelerne ikke behøver at blive udskiftet så ofte. Mindre udskiftning i interiøret i byggerier er desuden bæredygtigt og klimavenligt.

Indretning med træpaneler skaber stemning, karakter og personlighed

Træpaneler er et fleksibelt produkt, der kan monteres i forskellige mønstre og designs på væggen. Det samme træpanel monteret enten lodret eller vandret, kan skabe vidt forskellige udtryk og stemninger i rummet. De mange anvendelsesmuligheder med træpaneler giver anledning til kreative udfoldelser og eksperimenter med dekoration af vægge. Træets naturlige karaktertræk såsom knaster, årringe og marv skaber sjæl og fortæller historien om træets liv og vækst i skovene. Over tid vil træstrukturen ændre udtryk og få patina, så sjælen i træet bevares. 

Træpaneler til flere hustyperrum og indretningsstile 

Træpaneler er et multifunktionelt produkt, da træpanelerne kan anvendes i flere hustyper, rum og indretningsstile. Det betyder, at træpanelerne kan monteres i hele byggeriet og dermed skabe en rød tråd i forhold til farve, sti, æstetik og materialevalg. Træpaneler kan fungere som beklædninger på hele vægge eller som mindre dekorative elementer på væggen. Da træ kan bearbejdes i forskellige former og størrelser, kan træpaneler til vægge tilpasses ud fra specifikke ønsker til farver, profiler, overflader m.v. 

NORTO Dahl vægdekoration i træ

Se NORTO’s udvalg af træpaneler til vægge

Historien om NORTO er fortællingen om en bæredygtig og innovativ vision om at hylde naturens ædle materialer ved at genbruge så meget resttræ som muligt fra træindustrien. Resttræet skulle oprindeligt have været produceret til hylder, skabe, borde, vinduer eller trapper. Da træstammer ikke er ensartede i opbygning, størrelse og form er det forskelligt, hvor meget råtræ, der kan udnyttes optimalt fra hver enkelt træstamme. I stedet for at brænde eller smide råtræet ud, har det fået nyt liv, funktion og formål som træpaneler til vægge. Træpanelerne er udført i forskellige designs og størrelser.

Besøg NORTO’s showroom inden du vælger træpaneler til din væg

Det kan være en stor beslutning at vælge træpaneler til væggene. Derfor er det en god idé at undersøge markedet og mulighederne, inden du beslutter dig. Besøg et showroom eller en fysisk butik, hvor træpanelerne er udstillet. På den måde kan du se, mærke og opleve, hvordan træpanelerne ser ud i forskellige indretninger. En fysisk udstilling af produkterne kan også give dig mere inspiration til, hvordan du kan benytte træpanelerne i lige netop din bolig- eller erhvervsindretning.  

Fordele ved at vælge bæredygtige træpaneler til vægge 

Vælg bæredygtige træpaneler til din væg og gør en forskel for miljøet 

Ved at vælge bæredygtige træpaneler er du med til at gøre en forskel for fremtidens miljø og klima. Et bæredygtigt træpanel er en “grøn” og miljøvenlig løsning, der giver dig god samvittighed. Når træpanelet er fremstillet af genanvendt træ, skaber det mulighed for, at de næste generationer også kan få glæde af skovens herligheder. Træ belaster heller ikke miljøet yderligere, da træ er et materiale, der kan reproduceres i skovene. Når du benytter bæredygtige træpaneler bidrager du til grønne løsninger og er samtidig med til at minimere spildet af råmateriale i træindustrien.

Bæredygtige træpaneler kan forøge salgsværdien af bygningen eller boligen

Indretning med bæredygtige træpaneler på væggene kan forøge salgsværdien af boligen eller bygningen, da flere og flere ønsker at bo og bygge bæredygtigt. Derudover vil boliginteriøret tilgodese byggesektorens stigende krav om bæredygtighed og brugen af genbrugsmaterialer. At indrette med bæredygtige træpaneler er en langtidsinvestering. Selvom kun et enkelt rum eller en lille del af en væg beklædes med bæredygtige træpaneler, er det alligevel et lille skridt i en mere bæredygtig og klimavenlig retning.

Vægge med bæredygtige træpaneler lever op til fremtidens byggekrav 

Det er en fordel at vælge materialer, der tilgodeser fremtidens byggekrav, når du skal vælge materialer til din væg. Brugen af bæredygtige træpaneler til væggene kan imødekommende stigende krav til bæredygtige materialer i byggesektoren. Træ er miljømæssigt et bedre alternativ end materialer såsom gips eller beton, som er mere miljøskadelige at producere. Ved at indrette boliger og offentlige byggerier med genbrugsmaterialer bidrager du til bæredygtigt byggeri.

Bæredygtige træpaneler skaber en unik fortælling til rummet

Et bæredygtigt træpanel fremstillet af resttræ skaber en fascinerende, interessant og autentisk fortælling om hver enkelt træstammes liv i skoven, naturens kræfter og dyrelivets aftryk på træstammerne. Et bæredygtigt træpanel skaber en tæt relation mellem brugeren og panelet, da der skabes et naturrum indenfor i boligen. Antallet af knaster, størrelsen på årringene og formen på marven fremstår forskelligt i hvert enkelt træpanel. Foranderligheden og forskelligheden i træet er værd at bevare, og derfor er bæredygtige træpaneler et eksempel på, hvordan fremtidige generationer også kan få glæde af naturen.

NORTO Friis vægbeklædning med grøn maling
NORTO Bech træpaneler som vægdekoration og garderobeløsning i privat entre

Sådan vælger du træpaneler til din væg

Er du på udkig efter træpaneler til vægge og lofter i dit næste byggeprojekt? Der kan være mange overvejelser, når man skal vælge træbeklædning i forbindelse med et byggeprojekt. Træpaneler er et produkt med mange anvendelsesmuligheder og designs. Læs med nedenfor og få gode råd til, hvordan du bedst vælger træpaneler til væggen eller loftet. 

Hvilket formål og funktion skal træpanelerne opfylde i rummet?  

Start med at gøre dig overvejelser omkring formålet og funktionen med det rum, du ønsker at montere træpaneler i. Skal træpanelerne fungere som beklædning på hele vægge og lofter eller som et dekorativt designelementOvervej om træpanelerne skal løse en udfordring med akustik fx. en koncertsal? Er det vigtigt, at råmaterialet er bæredygtigt, fordi et offentligt byggeri skal leve op til bestemte krav? Skal træpanelerne være nemme at rengøre og vedligeholde, fordi de skal monteres på gangen på et sygehus? Er det vigtigt, at der kan monteres eksempelvis hylder og knager, fordi panelerne skal sidde i en privat entré? Mulighederne er mange, og derfor skal du overveje funktionen, så du får de rette træpaneler. 

Dette skal du være opmærksom på, når du vælger træpaneler til din væg 

Der er flere overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger træpaneler til indretningen. Undersøg markedet og få så meget viden om træpanelet som muligt. Undersøg lovmæssige krav i forhold til brandsikring, energioptimering, installationer, isolering og montage på lofter og vægge i private boliger eller offentlige bygninger. Det er også en god idé at vælge træpaneler, der er nemme at montere og vedligeholde, da det vil være tidsbesparende. Tænk på langsigtede løsninger og vælg derfor bæredygtige og robuste materialer, der har en lang levetid. Undersøg også om træpanelet evt. tåler montering i vådrum. Undersøg certificeringer eller mærkningsordninger, hvis det er vigtigtat træpanelet lever op til krav om fx. bæredygtighed.  

Hvordan skal træpanelerne til væggen se ud? 

Start inspirationssøgningen til træpaneler i boligmagasiner, på de sociale medier, i andre byggerier eller udbudsmaterialer. Gør dig tanker og overvejelser omkring materialet, formgivningen, stilen, æstetikken, overfladebehandling, visuelle effekter eller hvis der knytter sig til særlig historie til træpanelet. Der er mange muligheder for at gøre det personligt. Du kan vælge et træpanel fra et standardsortiment og efterfølgende tilføje dit personlige aftryk til panelet. Udvælg stilen på dit træpanel – skal det være nordisk og minimalistisk eller råt og naturligt? Træ er et materiale, der er nemt at tilpasse og forme, som du ønsker detså det passer ind i indretningen i rummet. Derfor kan du få træpaneler med 3D effekter, pudsede overflader eller minimalistiske detaljer. Flere type af træpaneler kan anvendes til både lofter og vægge. 

Stort udvalg af træpaneler til vægge 

Udvalget af træpaneler til vægge er stort. Læs med nedenfor, hvor vi giver dig et indblik i udvalget af bæredygtige træpaneler til vægge. NORTO tilbyder forskellige typer af bæredygtige træpaneler. 

Vælg mellem rustikke eller minimalistiske træpaneler

Erustikt og minimalistisk træpanel kan skabe vidt forskellige stemninger i et rum. NORTO’s produktsortiment finder du et bredt udvalg af træpaneler i forskellige designs. NORTO tilbyder bl.a. rå og rustikke træpaneler, hvor træets smukke detaljer, struktur, knaster og årringe fremtræder tydeligt i træpanelet. Du kan også vælge mellem flere typer af minimalistiske træpaneler i et stilrent og nordisk udtryk. Det er også populært at kombinere det rå og stilrene design i indretningen.  

Ønsker du rå træpanelerkan du bl.a. vælge mellem produktserierne NORTO Skov 135 eller NORTO Dahl. Begge produktserier er fremstillet af rå ubehandlede endetræsklodser, der skulle have været anvendt til eksempelvis skriveborde, trapper, hylder eller skabe. Endetræsklodserne er nu forvandlet til bæredygtige træpaneler til vægge. 

Eksempler på minimalistiske og bæredygtige træpaneler er bl.a. NORTO Bech og NORTO Friis, som også er brandgodkendte efter europæiske brandkrav samt det bæredygtige akustikpanel, NORTO Toft. Fælles for disse træpaneler er, at de har et stilrent og nordisk designudtryk med få detaljer. 

Træpaneler med en stærk bæredygtig historie   

Træpanelerne fra NORTO har en stærk bæredygtig historie, hvor råtræ, der ellers skulle smides ud eller brændesnu er forvandlet til bæredygtige træpaneler til vægge eller lofter. Fortællingen om NORTO’s træpaneler er historien om en kærlighed til træet og en passion for at udnytte naturens mest dyrebare ressourcer bedst muligt. Træpanelerne fra NORTO har danske efternavne, fordi vi er stolte af, at de er produceret efter gode snedker- og håndværkstraditioner og kontrolleret med håndkraft af vores dygtige medarbejdere på vores egen fabrik i DanmarkNORTO’s produktsortiment indeholder desuden flere typer af træpaneler, der har en dokumenteret lyddæmpende effekt på op til 90 %. 

Derfor skal du vælge træpaneler til din væg

Fokus på funktionalitet og materialevalg

Det at vælge bæredygtige akustikpaneler i træ har flere fordele. Først og fremmest opfylder et akustikpanel et funktionelt formål – nemlig at reducere lyd og støj i et rum. Derudover er akustikpaneler i træ et bæredygtigt og grønt valg. Valget af bæredygtige materialer giver god samvittighed, da man som forbruger bidrager til at udnytte naturens ressourcer bedst muligt. Træ er desuden et vedvarende råmateriale, der kan reproducere sig selv i skovene. Træ er også et godt valg i forhold til akustikpaneler, da træ er et blødt materiale i forhold til hårde materialer såsom glas, gips, stål og beton.

Ansvarligt skovbrug og certificeret træ

Akustikpanelerne fra NORTO er fremstillet af træ, der kommer fra bæredygtigt, ansvarligt og certificeret skovbrug i Nordeuropa. Det betyder, at der er tages hensyn til naturens ressourcer og reproduktion, så der plantes flere nye træer, hver gang der fældes ét træ. Dermed er der hvert år tilvækst af træer i disse skovområder. Derudover har skovarbejderne haft gode arbejdsvilkår, og der tages ligeledes hensyn til dyrelivet i de pågældende skove.

Et bæredygtigt og brandgodkendt valg

Bæredygtige og brandgodkendte akustikpaneler i træ fra NORTO er desuden et fremtidssikret og langtidsholdbart valg. Træ har solide egenskaber og en lang levetid. Bæredygtige materialer forlænger boligens eller bygningens levetid i forhold til de krav, der stilles til fremtidens byggerier ved brug af bæredygtige materialer. Brugen af bæredygtige materialer sikrer desuden, at fremtidige generationer også har adgang til naturens ressourcer. Det er en fordel at vælge brandgodkendte akustikpaneler, da man ved eksempelvis nybyggerier ikke på et senere tidspunkt skal renovere og indsætte brandgodkendt materiale for at leve op til krav om eventuel brandsikring. Et brandgodkendt materiale skaber desuden tryghed og sikkerhed for personerne, der opholder sig i rummet.

Et sundt indeklima

En anden fordel ved at vælge akustikpaneler i træ er, at træ medvirker til et bedre og sundere indeklima. Træ har mange gode egenskaber, der gør det behageligt at opholde sig i et rum. Da træ er et levende materiale vil træet skabe en beroligende, naturlig og varm atmosfære i rummet. Derudover har træ en bakteriedræbende effekt, der sikrer et sundt rummiljø. Da træ er et blødt materiale, vil et akustikpanel af træ i sig selv have en lyddæmpende effekt. En ru og varieret overfladestruktur medvirker også til, at træet reducerer lyden.

Sådan indretter du med træpaneler i boligen eller virksomheden

Træpaneler kan benyttes på forskellige måder i boligens eller virksomhedens indretning. Inden du påbegynder processen med at lede efter materiale til væggene, er det en god idé at søge efter inspiration. I inspirationsfasen kan du bruge din kreativitet og tænke nye løsninger. Tag udgangspunkt i din eksisterende boligindretning, og vælg nogle træpaneler, der passer til din stil og smag. Selvom du vælger et træpanel fra et standardsortiment, kan du i de fleste tilfælde selv give det et personligt touch.  

Træpaneler til vægge kan opsættes som en beklædning, der fylder hele væggensom en mindre dekoration på væggen eller på overflader ved skillevægge. Træpanelerne kan også monteres, så vægdekorationen “flyder” ud henover væggen. I de seneste år er dekoration af en enkelt væg i rummet også blevet emeget populær indretningstrend. Fordelen ved træpaneler er, at de som regel kan benyttes i de fleste typer af rum i boligen eller virksomheden. Dette betyder, at du dermed får en ensartet og gennemført indretningsstil, da du kan opsætte samme type af træpanel på alle vægge, lofter eller andre overflader. 

NORTO’s træpaneler kan bl.a. benyttes i private boliger, erhvervsindretninger, skoler, caféer, restauranter, konferencesale, hoteller, butikker, sommerhuse, virksomheder og kommuner.  

NORTO Bech træbeklædning på isbar

Inspirerende indretningsløsninger med træpaneler til vægge

Indretning i kontormiljøer og mødelokaler

Træpaneler kan med fordel benyttes til indretningen af vægge i kontormiljøer. God akustik og gode fysiske arbejdsfaciliteter er afgørende i store kontormiljøer og mødelokaler hos virksomheder. Opsætning af akustikpaneler og træpaneler på lofter og vægge kan medvirke til bedre akustik og et sundt arbejdsmiljø. Træ har en beroligende og lyddæmpende effekt, og derfor er skillevægge eller rumdelere af træ oplagte til storrumskontorer for at give arbejdsro og mindske støj, når mange mennesker opholder sig i samme rum.  

Tvirksomheder i henholdsvis København og Aalborg har fået NORTO Bech træpanelerne monteret på væggene i mødelokaler og fælleskontorerne. En af virksomhederne har desuden fået indrettet kontoret med skillevægge af NORTO’s akustikpaneler. Et hjemmekontor kan også med fordel indrettes med akustikpaneler for at skabe et behageligt og inspirerende arbejdsmiljø. 

Indretning i caféer, restauranter og receptioner

Bæredygtige træpaneler fra NORTO er anvendt i forskellige indretninger i caféer, restauranter, kantiner, receptioner og indgangspartier. 

En landsdækkende is-kæde har bl.a. fået designet en specialløsning med NORTO Bech træpaneler til fronten af en is-bar i et storcenter. En trævirksomhed i Sønderjylland har bl.a. fået leveret NORTO Bech træpaneler til fronten af virksomhedens receptionsdisk. Træpanelerne er monteret både lodret og vandret, hvor virksomhedens logo er monteret udenpå panelerne. Dette er et godt eksempel på, hvordan træpaneler kan anvendes til en skræddersyet løsning. En virksomhed i København har fået monteret træpaneler produktserierne NORTO Bech og NORTO Skov 135 i kantinen, receptionen, kontor- og mødelokaler. En interiørwebshop i Ikast har indrettet et udstillingsrum med eksempler på vægdekorationer, hvor NORTO Skov 135 træpanelerne er monteret på en skillevæg i et cafémiljø. Logo og pyntegenstande er fastmonteret udenpå skillevæggen af træpanelerne. 

Indretning i private hjem

Træpaneler kan også benyttes i indretninger i private hjem. NORTO Bech panelerne er bl.a. brugt som vægdekoration i et lille indhak i en entré i et parcelhus i Holstebro. Samme indretningsløsning med en vægdekoration monteret i et hjørne i entréen er anvendt i en entré i Viborg, dog med NORTO Skov 135 dekorationen i stedet for. I et badeværelse i et sommerhus er NORTO Friis panelerne anvendt som træpaneler på lofter og vægge. I en privat stue er NORTO Friis som fuldmalet grøn opsat bag fjernsynet i stuen. 

Der er utallige muligheder for at indrette og designe personlige løsninger med NORTO’s træpaneler til vægge. 

NORTO Bech vægbeklædning på kontoret hos Turnpikes
NORTO Skov 135 - Bæredygtig vægbeklædning i entre
NORTO Skov 135 vægdekoration i træ
NORTO Bech vægpaneler som garderobeløsning i privat entre
Upcycled by NORTO brændemærke

Kontakt NORTO
Nr. Bjertvej 17
7830 Vinderup
Telefon: +45 9610 1522
Mail: mail@norto.dk
CVR. nr.: 40123164

Privatlivspolitik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev