A Beautiful Choice

DESIGN OG PRODUKTION

I produktudviklingen af NORTO’s træprodukter har vi eksperimenteret med adskillelige designudtryk, farver, former, mønstre og materialer i form af resttræ fra produktionen. Vi har arbejdet sammen med Trendforsker Rikki Skytte og brugt hendes råd i design fasen.

Nordisk design og fremtidens trends

I produktudviklingen af NORTO’s træprodukter har vi eksperimenteret med adskillelige designudtryk, farver, former, mønstre og materialer i form af resttræ fra produktionen. Medarbejderne hos NORTO besidder en træteknisk og designfaglig viden, og vi har en vision om at fremme bæredygtigheden i træindustrien. Kombinationen af dette har skabt grundlaget for udviklingen af NORTO’s træinteriør.

Undervejs i designfasen har vi haft et vellykket samarbejde med Rikke Skytte, foredragsholder og trendforsker. Rikke har hjulpet os og givet inspiration om design, tekstur, farvevalg, formsprog og tidsånd for produkterne. Rikke har givet os sparring og ledt os i en retning, hvor vi har udviklet loft- og vægbeklædninger i et langtidsholdbart og bæredygtigt design.

Konkret har vi i samarbejdet brugt Rikkes råd omkring formgivning med bløde, runde og organiske former til produktserien NORTO Leth, som har afrundede kanter på trælisterne. Dette har tilført NORTO Leth en overflade, der passer ind i fremtidens boligtrends med interiør, der skaber ro og balance i et rum. Til udviklingen af NORTO Bech har Rikke bekræftet os i, at et design med trælameller og listeudtrykket har en fremtid inden for national og international boligindretning. I den afsluttede fase i produktudviklingen af NORTO Skov 135 har vi efter mødet med Rikke foretaget farvemæssige ændringer, der i højere grad end de første prototyper stemmer overens med vores ønske om at signalere natur, bæredygtighed og genbrug i materiale- og farvevalget. For at fremhæve vores fokus på upcycling, genbrug og bæredygtighed har vi som noget nyt udviklet et brændemærke, som sættes på produkterne. Brændemærket er et designelement i sig selv og logoet “Upcycled by NORTO” er en markering af, at produktet er fremstillet af upcyclede trærester.

Vi giver hermed vores varmeste anbefalinger til Rikke Skytte som sparringspartner i en design- og produktudviklingsproces.

Rikke Skytte udtaler følgende om samarbejdet med NORTO:

”I en tid hvor vi leder efter produkter, der kan vække tillid og medfølelse i os, og hvor det velkendte møder nye løsninger, er NORTO en unik designløsning.

Der var ingen tvivl fra min side. Ingen tvivl om at de har fat i et vigtigt aspekt i tidsånden og for vores fælles fremtid, da jeg hørte om NORTO´s vision om at optimere brugen af resttræ fra produktion og skabe nogle unikke loft- og vægbeklædningsløsninger, hvor man udnytter råtræet og skaber upcycling.

En virksomhed med historie og stærke samarbejder, der tænker fremad.

Forståelsen af materialet og tillid til et produkt er alfa omega i en tid, hvor kampen mod køb og smid-væk kulturen tages op. Med nemme løsninger og en god dialog giver NORTO en oplevelse af at være meddesigner, og samtidig blive guidet godt igennem installering.

Træ vil fortsætte med at være en af vores stærkeste designmaterialer i fremtiden, og særligt resttræ og genanvendt træ. Nye løsninger tilgodeser den moderne forbruger og hele rummet, både inden for lydabsorberende features og visuelle æstetiske løsninger på loft og væg”.

Rikke Skytte, Trendforsker og designer

Kontakt NORTO
Nr. Bjertvej 17
7830 Vinderup
Telefon: +45 9610 1522
Mail: mail@norto.dk
CVR. nr.: 40123164

Privatlivspolitik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev